window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-V8TGYRSXH5');

Arena Tak – Din expert på papptak i Mälardalen

När det kommer till att skydda din Brf mot naturens krafter, är taket den femte och viktigaste fasaden på ditt hus. Det är inte bara en estetisk detalj, utan en nödvändig del av din byggnad som håller dig och dina ägodelar säkra. Hos Arena Tak förstår vi detta och erbjuder därför taklösningar för BRF av högsta kvalitet. Specialiserade på papptak, strävar vi efter att erbjuda hållbara och kostnadseffektiva lösningar för alla typer av byggnader.
Baserade i Vällingby och verksamma över hela Mälardalen, är vi din lokala partner för alla dina takbehov. Med fokus på kvalitet, hållbarhet och kundnöjdhet, arbetar vi kontinuerligt för att vara i framkant av branschens utveckling.

Papptak för hållbarhet och kvalitet

Ett tak är inte bara en del av fastighetens estetik, det är också en kritisk komponent som skyddar mot väder och vind. Därför är det viktigt att välja ett material som är både hållbart och av hög kvalitet. Papptak är konstruerade för att stå emot Sveriges varierande klimat, från snö och is till regn och stark sol.

Papptak är ett materialval för lång livslängd

När det gäller papptak, är materialvalen avgörande för takets livslängd. Hos Arena Tak använder vi endast material av högsta kvalitet för att säkerställa att ditt tak håller i många år framöver.

Tak som tål väder och vind
Papptak är designade för att tåla allt från starka vindar till kraftiga regnskurar. Det är därför ett utmärkt val för den som söker ett långvarigt och pålitligt tak.

Kostnadseffektivitet

Förutom att vara hållbara och pålitliga, är papptak också en kostnadseffektiv lösning. De är ofta billigare än andra takmaterial men kompromissar inte med kvaliteten.

Pris jämfört med andra material

När du jämför kostnaden för ett papptak med andra material som tegel eller betong, kommer du snabbt att märka att papptak är ett mer plånboksvänligt alternativ.

Våra tjänster

Att lägga ett nytt tak är en stor investering, och det är viktigt att det görs rätt från början. Hos Arena Tak tar vi hand om hela processen, från planering till färdigställande, så att du kan känna dig trygg.
Vi börjar med en noggrann konsultation för att förstå dina behov och förväntningar. Därefter tar vi fram en detaljerad plan och tidslinje för projektet. Våra certifierade takläggare ser till att allt utförs enligt högsta standard.

Kontaktformulär


  Takrenovering

  Ett tak har inte en oändlig livslängd. Det kommer en tid då det behöver renoveras. Vi hjälper dig att identifiera när det är dags och vilka åtgärder som behövs.
  Om du märker tecken på slitage, som sprickor eller läckage, är det troligen dags att tänka på en renovering. Vi erbjuder en gratis inspektion för att bedöma ditt taks skick.
  För att garantera bästa möjliga resultat använder vi oss enbart av certifierade och erfarna takläggare.
  Med en gedigen erfarenhet och kontinuerlig vidareutbildning är våra hantverkare bland de bästa i branschen. Vi arbetar ständigt för att hålla oss uppdaterade med de senaste teknikerna och materialen.

  Material och teknik

  Typer av papptak

  Papptak kommer i olika varianter och det är viktigt att välja rätt typ för just ditt projekt. Vi på Arena Tak är experter på att hjälpa dig att göra det bästa valet.

  Tjärpapp, takpapp och tätskikt

  Det finns flera olika typer av papptak, inklusive tjärpapp, takpapp och olika sorters tätskikt. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar, och vi kan hjälpa dig att förstå vilken som passar bäst för ditt specifika behov.

  Takpapp – Oxiderad Bitumen

  Fördelar:

  Lätt att arbeta med

  Kostnadseffektivt

  Bra för DIY-projekt

  Nackdelar:

  Kan vara mindre hållbart än SBS modifierad bitumentätskikt 

  Kan kräva mer underhåll

  Vi står rakryggade

  Vi arbetar utifrån principen ordning och reda. Det är viktigt att våra projekt håller en hög kvalitet och att våra medarbetare är stolta över sitt arbete. Genom gedigen erfarenhet och god projektledning satsar vi på att ha branschens nöjdaste kunder.

  Tätskikt- SBS modifierad bitumentätskikt

  Fördelar

  Extremt vattentätt

  Kan appliceras på olika underlag

  Lång livslängd

  Nackdelar:

  Kan vara det dyraste alternativet

  Kräver specialkompetens för installation

  Isolerande funktion

  Ett välisolerat tak är inte bara bra för inomhusklimatet, det kan också leda till lägre energikostnader.

  Håll kyla ute och värme inne

  Ett papptak erbjuder utmärkt isolering, vilket hjälper till att hålla ditt hem varmt på vintern och svalt på sommaren. Detta är inte bara bra för din komfort, utan också för din plånbok.

  Verksam i hela Mälardalen

  Oavsett om du bor i Västerås, Uppsala, Södertälje eller någon annanstans i Mälardalen, är vi din lokala takpartner. Vi strävar efter att vara så tillgängliga som möjligt för våra kunder.

  Kontor och lager i Vällingby

  Vårt huvudkontor och lager ligger i Vällingby, vilket gör det enkelt för oss att snabbt nå ut till våra kunder i hela Mälardalsregionen.

  En helhet under ett tak

  Vi på Arena Tak är en del av Teqt Group. Med smarta samarbetsmodeller kan vi fortsätta fokusera på hantverket och att genomföra kvalitetsprojekt med nöjda kunder. Samtidigt kan Teqt komplettera med expertis, bredd och skalbarhet. Genom att vara en del av Teqt har vi även möjlighet att ta oss an större projekt över stora delar av Sverige. Styrkan i Teqt nås genom att samla branschens bästa tak- och plåtspecialister i en gemensam grupp och att ställa höga krav på kundnöjdhet. Kontakta oss gärna för mer information.
  • Gott kundrykte
  • Helhetserbjudande
  • Specialister på tak
  • Specialister på tak
  • Kvalitetssäkrat helhetserbjudande
  • Branschens nöjdaste kunder

  Vanliga frågor

  Att lägga takpapp är en process som kräver noggrannhet och erfarenhet. Det är viktigt att följa alla steg korrekt för att säkerställa ett hållbart och vattentätt tak.
  Livslängden på ett papptak kan variera beroende på flera faktorer som kvalitet på material och arbete, men generellt kan man förvänta sig minst 20–30 år.Normalt så byter man ett papptak av de äldre sorterna efter 20–30 år. Dagens modifierade bitumentätskikt har en förväntad livslängd på över 30 år.
  Valet av takpapp beror på flera faktorer som klimat, takets lutning och personliga preferenser. Vi på Arena Tak kan hjälpa dig att göra det bästa valet för just ditt projekt.
  Takpapp är ett material som används för att täcka tak. Det är gjort av en blandning av asfalt och andra kemikalier som gör det vattentätt och hållbart.
  Det beror på materialkvaliteten och de väderförhållanden som taket utsätts för. Generellt bör man göra en inspektion vart femte år för att bedöma om det är dags för ett ev byte.
  Kostnaden för takpapp kan variera beroende på kvalitet och arbetskostnader. Det är bäst att kontakta oss för en skräddarsydd offert.

  Vi är en del av Teqt

  Teqt är en grupp med entreprenörer specialiserade på tak. Det kompletta erbjudandet består av plåt- och tätskiktsentreprenad inom renovering, service, nybyggnation, plåtarbeten, tätskikt samt smide. Gruppen har gedigen kunskap och lång erfarenhet av branschen.