Plåtslagare Stockholm – Arena Tak

Välkommen till Arena Tak – din pålitliga partner för trygga och stabila tak i Stockholm med omnejd. Ett tak är inte bara en del av en byggnad; det är en investering i trygghet, komfort och estetik. Med över 40 år av erfarenhet och en passion för kvalitet, är vi här för att erbjuda dig den bästa lösningen för ditt takbehov.

Varför välja Arena Tak till din Brf?

Hos Arena Tak står ordning och reda i centrum. Vi tror på hög kundnöjdhet och för att uppnå detta fokuserar vi på noggrann projektledning och låter våra fantastiska och kompetenta plåtslagare göra det de är bäst på: att skapa säkra och hållbara tak.

Varför är plåt det rätta valet?

Plåt är ett material som kombinerar hållbarhet med estetik. Det är inte bara starkt och tåligt, utan också flexibelt nog att passa olika arkitektoniska stilar. Men varför är plåt det bästa valet för dig som bor i Stockholm eller Mälardalen? Låt oss dyka djupare in i detta.

Varför är plåt det rätta valet?

När det kommer till att välja rätt material för ditt tak, är plåt ett utmärkt alternativ som erbjuder en rad fördelar. Hos Arena Tak prioriterar vi material av hög kvalitet för att säkerställa lång livslängd och hållbarhet, och plåt är inget undantag.

Hållbarhet och livslängd

Ett av de mest framträdande fördelarna med plåt är dess hållbarhet. Plåt är ett material som tål väder och vind, och med rätt underhåll kan det hålla i flera decennier. Det är i linje med Arena Taks filosofi om att alltid sträva efter högsta möjliga kvalitet och hållbarhet i varje projekt.

Estetiska fördelar

Plåt är inte bara funktionellt utan också estetiskt tilltalande. Det finns i en mängd olika utföranden och färger, vilket gör det möjligt att anpassa taket efter byggnadens övergripande stil och arkitektur. Oavsett om du äger en modern villa eller en äldre fastighet, kan plåt förhöja byggnadens estetiska värde.

Underhållsfria egenskaper

En annan fördel med plåt är att det är i stort sett underhållsfritt. Till skillnad från andra material som tegel eller trä, kräver plåt minimalt med underhåll. Detta är särskilt viktigt för vår målgrupp, bostadsrättsföreningar (BRF), som ofta söker kostnadseffektiva och långsiktiga lösningar.

Olika typer av plåtarbeten

När det gäller plåtarbeten, erbjuder Arena Tak en rad olika tjänster för att möta dina specifika behov. Vårt team av erfarna och pålitliga plåtslagare har den kompetens som krävs för att hantera en mängd olika projekt, stora som små.
Bandtäckning är en takläggningsmetod som innebär att man lägger plåt i stora band – från nock till takfot. Metoden går förhållandevis snabbt att utföra och ger ett tak med få skarvar. Detta är en utmärkt lösning för större byggnader som bostadsrättsföreningar, där estetik och hållbarhet går hand i hand.
En plåttäckning med sammanfalsade skivor kallas skivtäckning och falserna kallas ståndfals och tvärfals. Skivtäckning förekommer i dag främst på byggnader där man vill ge karaktär åt taket eller behålla det ursprungliga utseendet.
Plåtgarnering är ett fackspråk för plåtarbeten som används i samband med andra tätskikt tex tegel eller papptak.
Ett effektivt system för takavvattning är avgörande för att förhindra vattenskador och förlänga takets livslängd. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar som säkerställer att vatten effektivt leds bort från taket.
För att ge en helhet i byggnadens design, inkluderar våra tjänster också installation av fasadlister och fönsterbleck. Dessa kompletterar fastigheten och bidrar till en enhetlig och attraktiv estetik.

Kontaktformulär


  Materialval

  När det gäller att välja rätt material för ditt takprojekt, är det viktigt att ta hänsyn till både estetiska och funktionella aspekter. Arena Tak erbjuder en rad olika materialalternativ för att säkerställa att ditt tak inte bara ser bra ut, utan också håller i längden.
  Koppar är ett klassiskt och tidlöst material som ger en lyxig känsla. Det är också extremt hållbart och kan med tiden utveckla en vacker patina som ger extra karaktär till byggnaden.
  Lackad stålplåt är ett kostnadseffektivt och hållbart alternativ som finns i en mängd olika färger och finishar. Det är ett utmärkt val för de som söker en modern och stilren look.
  Aluminium är lätt, korrosionsbeständigt och mycket formbart, vilket gör det till ett utmärkt val för komplexa takformer. Det är också ett miljövänligt alternativ, eftersom det är 100% återvinningsbart.
  Reihnzink är känt för sin långa livslängd och minimala underhållskrav. Det är ett utmärkt val för de som söker en hållbar och långvarig lösning.

  Certifieringar och kvalitet

  För att garantera högsta möjliga kvalitet i våra projekt, följer Arena Tak en strikt uppsättning standarder och certifieringar. Vi tror att kvalitet är mer än bara ett ord; det är en förpliktelse mot våra kunder och en grundpelare i vår verksamhet.

  PLR:s kvalitetsprogram

  Som en del av vår strävan efter kvalitet, följer vi PLR:s (Plåtslageriernas Riksförbund) kvalitetsprogram. Detta säkerställer att allt arbete utförs enligt branschens bästa praxis och uppfyller alla relevanta säkerhetskrav.

  Medlemskap i Plåt & Ventföretagen

  Vi är stolta medlemmar i Plåt & Ventföretagen, vilket är ytterligare ett bevis på vår dedikation till kvalitet och professionalism. Som medlem i detta förbund kan du vara säker på att det arbete vi utför är av högsta standard.

  Service och underhåll

  Ett tak är en långsiktig investering, och som med alla investeringar krävs det regelbunden vård och underhåll. Arena Tak erbjuder en rad olika tjänster för att säkerställa att ditt tak förblir i toppskick år efter år.

  Serviceavtal

  För att göra underhållet så smidigt som möjligt erbjuder vi serviceavtal. Med ett serviceavtal får du regelbundna inspektioner och underhållsarbeten, vilket minimerar risken för oväntade problem och kostnader.

  Miljö och certifieringar

  Hållbarhet är en viktig del av vår verksamhet. Vi arbetar kontinuerligt med att minska vår miljöpåverkan och följer strikta miljöcertifieringar för att säkerställa att vårt arbete är så hållbart som möjligt.

  Vi står rakryggade

  Vi arbetar utifrån principen ordning och reda. Det är viktigt att våra projekt håller en hög kvalitet och att våra medarbetare är stolta över sitt arbete. Genom gedigen erfarenhet och god projektledning satsar vi på att ha branschens nöjdaste kunder.

  Fallstudier/Referenser

  Inget talar så högt om ett företags kompetens som nöjda kunder och framgångsrika projekt. Hos Arena Tak är vi stolta över de arbeten vi har utfört och de relationer vi har byggt upp genom åren.

  Exempel på tidigare arbeten

  Här kan du läsa om några av de projekt vi har genomfört, från stora bostadsrättsföreningar till mindre privatbostäder. Varje fallstudie innehåller detaljer om utmaningar, lösningar och resultat, för att ge dig en djupare inblick i vår arbetsprocess.

  Kundrecensioner

  Vi tror att den bästa reklamen är en nöjd kund. Därför är vi extra glada att dela med oss av recensioner från några av de kunder som har valt att anlita oss för deras takprojekt. Deras ord bevisar att vi lever upp till våra löften om kvalitet, effektivitet och kundnöjdhet.

  Offert och kontakt

  Att ta steget att investera i ett nytt tak eller genomföra en omfattande renovering är stort. Därför vill vi göra processen så enkel och transparent som möjligt för dig. Om du är redo att ta nästa steg eller har ytterligare frågor, tveka inte att anlita plåtslagare från Arena Tak. Vi ser fram emot att hjälpa dig att förverkliga ditt drömtak!

  Hur man begär en offert

  Om du är intresserad av våra tjänster och vill få en uppfattning om kostnaden, är det enkelt att begära en offert. Fyll i vårt online-formulär eller ring oss direkt, så tar vi en närmare titt på ditt projekt och ger dig en skräddarsydd offert.

  Kontaktinformation

  Vi finns alltid tillgängliga för att svara på dina frågor och funderingar. Vårt kontor och lager är beläget i Vällingby, men vi är verksamma över hela Mälardalen. Här är några sätt att komma i kontakt med oss:
  Tack för att du har tagit dig tiden att läsa om Arena Taks tjänster och erbjudanden. Vi förstår att valet av en plåtslagare är en viktigt beslutspunkt i ditt bygg- eller renoveringsprojekt. Därför strävar vi alltid efter att erbjuda den högsta kvaliteten, både när det gäller material och arbetsutförande.
  Om du är redo att ta nästa steg eller har ytterligare frågor, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig att förverkliga ditt drömtak!

  En helhet under ett tak

  Vi på Arena Tak är en del av Teqt Group. Med smarta samarbetsmodeller kan vi fortsätta fokusera på hantverket och att genomföra kvalitetsprojekt med nöjda kunder. Samtidigt kan Teqt komplettera med expertis, bredd och skalbarhet. Genom att vara en del av Teqt har vi även möjlighet att ta oss an större projekt över stora delar av Sverige. Styrkan i Teqt nås genom att samla branschens bästa tak- och plåtspecialister i en gemensam grupp och att ställa höga krav på kundnöjdhet. Kontakta oss gärna för mer information.
  • Gott kundrykte
  • Helhetserbjudande
  • Specialister på tak
  • Specialister på tak
  • Kvalitetssäkrat helhetserbjudande
  • Branschens nöjdaste kunder

  Vanliga Frågor (FAQ)

  En standard takomläggning inkluderar demontering av det gamla taket, installation av det nya, samt eventuella tilläggstjänster som takavvattning och plåtgarneringar.
  Tidsramen för en takomläggning varierar beroende på projektets omfattning och komplexitet. Kontakta oss för en mer exakt tidsuppskattning för just ditt projekt.
  Vi erbjuder en rad olika materialalternativ, inklusive koppar, lackad stålplåt, aluminium och Reihnzink.
  Du kan enkelt begära en offert genom att fylla i vårt online-formulär eller ringa oss direkt.
  Ja, även om vårt kontor och lager finns i Vällingby, är vi verksamma över hela Mälardalen.

  Vi är en del av Teqt

  Teqt är en grupp med entreprenörer specialiserade på tak. Det kompletta erbjudandet består av plåt- och tätskiktsentreprenad inom renovering, service, nybyggnation, plåtarbeten, tätskikt samt smide. Gruppen har gedigen kunskap och lång erfarenhet av branschen.